lamine

Lamine Yamal verlengt contract bij Barça tot 2026 met een clausule van 1 miljard euro.

FC Barcelona heeft het contract van het jonge voetbaltalent Lamine Yamal verlengd. Deze 16-jarige spits is nu tot medio 2026 aan de club verbonden. Zijn contract bevat een afkoopclausule van maar liefst 1 miljard euro, vergelijkbaar met die van Alejandro Balde, een ander opkomend talent bij Barça.

Yamal trad al op 7-jarige leeftijd toe tot de jeugdacademie van Barcelona. Hij maakte zijn debuut voor het eerste team vorig seizoen in een wedstrijd tegen Betis, en vestigde een record door op 15-jarige leeftijd, 9 maanden en 16 dagen als de jongste speler ooit voor de club te spelen. Trainer Xavi zet hem dit seizoen ook veelvuldig in, zoals blijkt uit zijn invalbeurt in de Champions League tegen Antwerp FC, die eindigde in een 5-0 overwinning.

Nog opmerkelijker is dat Yamal vorige maand, als jongste speler in de geschiedenis, zijn debuut maakte voor het Spaanse nationale team tijdens een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Georgië. Hij scoorde daarbij ook een van de zeven doelpunten in een indrukwekkende 7-1 overwinning.