mbappe

Kylian Mbappé is teleurgesteld

Kylian Mbappé is privé teleurgesteld over de behandeling van PSG, ondanks zijn publieke verklaring om te blijven. Volgens L’Équipe is de aanvaller geïrriteerd over de manier waarop PSG met hem omgaat.

Op dinsdag leed PSG zijn tweede opeenvolgende nederlaag tijdens de voorbereidingscampagne in Japan tegen Inter. Het team, beroofd van zowel Neymar (geblesseerd) als Mbappé (uitgesloten), liet opnieuw zien dat ze enorme aanvallende versterkingen nodig hebben om zich kandidaat te stellen voor het winnen van de Champions League.

Intussen blijft Kylian Mbappé in Poissy, aan de rand van Parijs, alleen trainen nu de eenzijdige optie om zijn contract tot 2025 te verlengen afloopt en hij automatisch de loyaliteitsbonus van €40 miljoen ontvangt die in zijn contract is opgenomen.

In privékringen, zoals gemeld door L’Équipe, verbergt Mbappé zijn ontevredenheid over PSG niet. De aanvoerder van het Franse nationale team heeft niet de intentie om enig financieel voordeel aan zijn club te geven nadat hij werd buitengesloten van de Japanse tour. Het contract dat hij in mei 2022 ondertekende, bepaalt dat Qatar hem naast de loyaliteitsbonus van €40 miljoen van de €80 miljoen ook €60 miljoen van de €180 miljoen moet betalen, verdeeld over drie betalingen, als beloning voor zijn handtekening onder een contractverlenging vorig jaar.

Nasser
Nasser Al Khelaifi en Kylian Mbappé

Zal Real Madrid een bod uitbrengen op Mbappé?

Ondertussen begint PSG zich steeds nerveuzer te voelen over de situatie, een situatie die ze eerder dachten te kunnen oplossen, vooral nadat Mbappé werd buitengesloten van de Japanse tour. Al Khelaïfi, de eigenaar van PSG, heeft het kamp van de voetballer al gewaarschuwd dat hij hem het hele seizoen op de tribunes zal laten als hij niet akkoord gaat om verkocht te worden, wacht nog steeds op een aanbieding van Real Madrid, volgens L’Équipe.

In Parijs vermoeden ze dat Los Blancos zullen wachten tot het einde van de transfermarkt om een aanbieding voor Mbappé te sturen, goed wetende dat naarmate de dagen verstrijken, zijn prijs zal worden verlaagd omdat de kampioenen van de Ligue 1 zich in een steeds wanhopigere situatie bevinden.

Mbappé wil zijn bonussen

Mbappé zelf heeft geen haast om zich te haasten bij een snelle vertrek, maar het team uit de Franse hoofdstad wel. Op verschillende momenten heeft de aanvaller verklaard dat hij bij PSG wil blijven voor het laatste jaar van zijn contract, hoewel wordt vermoed dat dit publieke bericht een strategie is om de aanzienlijke bonussen te behouden die in zijn deal zijn opgenomen.

De maatregelen van Al Khelaifi om de publieke opinie tegen de speler te keren, hebben tot nu toe niet gewerkt. Deze week zal PSG terugkeren van hun Aziatische tournee en dit zal een sleutelmoment zijn om te zien of PSG, Mbappé in het eerste team opneemt of hem blijft beschouwen als een rebel en een uitgestotene.

Mbappé heeft in Parijs geen gebrek aan teamgenoten Terwijl hij zijn toekomst afwacht, blijft Mbappé trainen op de faciliteiten van PSG in Frankrijk, samen met de andere leden van het team die niet zijn opgeroepen voor de Aziatische tournee.

mbappe

De Franse ster plaatste een foto van zijn training met de ‘afgewezenen’, de voetballers die op zoek zijn naar een vertrek bij PSG, evenals enkele nieuwe aanwinsten, zoals Arnau Tenas.