hakim-ziyech

Hakim Ziyech naar Galatasaray

Het ziet ernaar uit dat Hakim Ziyech toch Chelsea gaat verlaten. De voetballer, die recentelijk geen rugnummer kreeg toegewezen in Londen, is op weg naar Galatasaray in Turkije. Dit wordt bevestigd door betrouwbare bronnen zoals The Guardian en Sky Sports.

Sinds de zomer van 2020 droeg Ziyech het shirt van Chelsea. Hoewel hij tijdens zijn eerste seizoenen frequent werd opgesteld, kon hij, mede door blessures, de hoge verwachtingen niet waarmaken. Gedurende zijn periode bij de club speelde hij 107 wedstrijden waarin hij veertien keer scoorde en dertien assists leverde.

Ziyech, die in 2021 met Chelsea de Champions League op zijn naam schreef, heeft bij de Londense club een contract tot de zomer van 2025. Dit betekent dat Galatasaray een vergoeding moet betalen voor de aanvallende middenvelder. Zijn medische keuring staat gepland voor woensdag in Turkije. Een eerdere transferpoging naar Al-Nassr viel in het water toen Ziyech daar de medische keuring niet doorstond.

Bij zijn nieuwe avontuur in Turkije komt Ziyech een oude teamgenoot tegen: Dusan Tadic, die recentelijk van Ajax naar Fenerbahce verhuisde.