doelman

Doelman bezorgt Lazio in laatste momenten gelijkspel tegen Atlético

Ivan Provedel, de keeper van Lazio, kopte in de dying seconds van de wedstrijd zijn team naar een 1-1 gelijkspel tegen Atlético Madrid.

Op dinsdagavond stal Ivan Provedel de show in de Champions League. De Lazio-doelman zorgde met zijn hoofd voor de gelijkmaker tegen Atlético Madrid (1-1). En dit was niet zijn eerste heldendaad van dit soort. “Een onvergetelijke avond”, verklaarde een opgetogen Provedel na het laatste fluitsignaal. “Het moet nog even bezinken.

Ik ben vooral trots dat we een punt hebben kunnen pakken.”In de slotfase van spannende duels zien we vaak keepers meedoen aan de aanval, hopend op een laatste kans. Vaak blijven ze enigszins verloren staan, maar Provedel bewees het tegendeel.

Met de flair van een spits kopte de 29-jarige keeper een voorzet van Luis Alberto het net in. Hiermee treedt hij in de voetsporen van keepers als Hans-Jörg Butt, Sinan Bolat en Vincent Enyeama als scorende doelman in de Champions League.”Ik heb Ciro Immobile, onze aanvaller, zo vaak deze move zien maken”, legt Provedel uit. “Ik wist dat Luis Alberto die bal bij de tweede paal zou krijgen. Dus ik ging daar staan.”

Het is opmerkelijk dat dit niet Provedel’s eerste doelpunt is. Drie jaar geleden scoorde hij al voor Juve Stabia in een Serie B-wedstrijd tegen Ascoli.Toch kon Provedel niet beslissen welk doelpunt specialer was. “Beide goals hebben hun eigen charme en zijn even speciaal voor mij.”

Na dit resultaat staan Lazio en Atlético samen op de tweede plek in groep E. Feyenoord staat bovenaan na een 2-0 overwinning op Celtic. Lazio bezoekt over twee weken Celtic, terwijl Feyenoord naar Madrid afreist om het tegen Atlético op te nemen.