fury

Video: Face-off Tyson Fury vs Oleksandr Usyk

De recente aankondiging dat de 35-jarige Brit Tyson Fury en de 36-jarige Oekraïner Oleksandr Usyk op zaterdag 17 februari in Riyadh, Saoedi-Arabië, zullen vechten voor de WBC-, WBA-, WBO- en IBF-bokstitels werd gevolgd door een felle persconferentie in Londen. Ook Sylvester ’Rocky’ Stallone, was daarbij aanwezig.

Tyson Fury, bekend om zijn flamboyante gedrag, domineerde de persconferentie met provocerende uitspraken naar zijn tegenstander. Hij beloofde Usyk te overweldigen en refereerde naar zijn eigen status als een van de beste Britse zwaargewichten in de geschiedenis. Hij gebruikte ook een citaat van Muhammad Ali om zijn overtuiging te benadrukken dat hij onverslaanbaar is, ‘Als je me in je dromen verslaat, kan je maar beter wakken worden om je te excuseren.’

Ondanks zijn harde woorden, uitte Fury ook respect voor Usyk, erkennend dat ze beide ongeslagen kampioenen zijn en dat hun aanstaande gevecht historisch zou kunnen zijn. Fury prees de vechtlust van Usyk maar benadrukte zijn eigen fysieke voordelen en vastberadenheid om als onbetwiste kampioen uit de strijd te komen.

Usyk, met een lengte van 1 meter 91, werd door Fury vergeleken met David tegenover zijn Goliath-achtige gestalte van 2 meter 06. Usyk reageerde rustig, met de intentie om in de ring te spreken in plaats van met woorden.

Het gevecht tussen Fury en Usyk was oorspronkelijk gepland voor 23 december, maar werd uitgesteld na een moeilijke wedstrijd van Fury tegen mma-vechter Francis Ngannou eind oktober.