messi-barcelona

Messi-museum gebouwd door Barcelona

Volgens berichten overweegt Barcelona de bouw van een Messi-museum om de terugkeer van Lionel Messi naar Camp Nou te vergemakkelijken. De club kampt met financiële moeilijkheden en het Messi-museum wordt gezien als een manier om inkomsten te genereren en de boeken in evenwicht te brengen.

Het voorgestelde museum zal worden gebouwd op de locatie van het oude La Masia-trainingscentrum en zal een technologisch meeslepende ruimte zijn die exclusief gewijd is aan Messi. De hoop is dat het museum duizenden fans zal aantrekken en de benodigde fondsen zal genereren om Messi terug te halen naar Barcelona.

Naast het museum zal Barcelona ook de kosten van hun huidige selectie moeten verminderen om te voldoen aan de regels van de Financial Fair Play. Ondanks dit kan de club rekenen op de aanwezigheid van Sergio Busquets, die volgens berichten heeft besloten om te blijven na een diner met Messi.

La Liga-president Javier Tebas heeft aangeboden om Barcelona te helpen binnen de regels, omdat de terugkeer van Messi en Ronaldo gunstig zou zijn voor de wereldwijde televisierechtenmarkt van de competitie.

Vanwege de renovatie van Camp Nou zal Barcelona tijdelijk verhuizen naar Montjuïc, het Olympisch Stadion in de stad. Seizoenskaarten voor de nieuwe locatie zullen echter duurder zijn, met de duurste optie die stijgt van €1286 naar €1738 voor een stadion met een capaciteit van net onder de 50.000 mensen.