messi

Barcelona heeft al een tweejarig contract klaarliggen voor Messi

Met al het rumoer rond Lionel Messi en zijn mogelijke terugkeer bij FC Barcelona in de zomer, is er begrijpelijkerwijs veel opwinding onder de fans van de Catalaanse club. Messi wordt aan het einde van dit seizoen een free agent wanneer zijn contract bij PSG afloopt en Barça heeft het er een prioriteit van gemaakt om hun voormalige aanvoerder twee jaar na zijn gedwongen afscheid in moeilijke tijden opnieuw te contracteren.

Achter de schermen wordt hard gewerkt om de operatie over de streep te trekken. Het is geen geheim dat Barcelona zijn salarisuitgave met zo’n 200 miljoen euro moet verlagen om kans te maken op het aantrekken en registreren van nieuwe spelers, waaronder Messi, voor volgend seizoen.

Daartoe hebben de Catalanen al een plan voor economische levensvatbaarheid opgesteld en ter goedkeuring naar La Liga gestuurd, met een beslissing die in mei wordt verwacht. Er is gemeld dat Barcelona niet van plan is Messi een contractaanbieding te sturen totdat ze groen licht hebben gekregen van de leiding van de Spaanse competitie.

Maar volgens een rapport van Joan Fontes heeft Barcelona al een contract voor twee jaar opgesteld dat Messi kan ondertekenen. Eerder werd gemeld dat Blaugrana van plan is om een tweejarig contract voor Messi in te dienen met een optie waarmee hij het na een jaar kan beëindigen als hij dat wenst.

De club wil hem een nettoloon van zo’n 13 miljoen euro per jaar bieden. En het lijkt erop dat er al een ontwerp van hetzelfde is opgesteld en klaar om te tekenen voor de Argentijnse international, onder voorbehoud van La Liga die goedkeuring geeft aan het economische haalbaarheidsplan van de club.

Het zal een forse loonsdaling zijn voor de zevenvoudig Ballon d’Or-winnaar, maar hij zou bereid zijn een lager salaris te accepteren om in de zomer terug te keren naar Barcelona. Dus er is reden voor optimisme wat betreft de mogelijke terugkeer van Messi naar Barça. Het laatste woord zal echter nog steeds bij La Liga zijn en hun goedkeuring zal bepalen of de operatie doorgang kan vinden of niet.