Sydney-McLaughlin-Levrone

Sydney McLaughlin-Levrone neemt niet deel aan het WK atletiek in Boedapest

De Amerikaanse atlete Sydney McLaughlin-Levrone zal niet deelnemen aan het WK atletiek in Boedapest later deze maand, zo heeft ze via Instagram bekendgemaakt. De Olympisch en wereldkampioene op de 400 meter horden, die in Boedapest de 400 meter zonder hindernissen wilde lopen, ondervindt hinder van een lichte knieblessure.

“Na overleg met mijn medisch team en trainers is besloten dat ik me op mijn herstel moet concentreren om in topvorm te zijn voor de Olympische Spelen van volgend jaar,” aldus McLaughlin. “Ik kijk ernaar uit om jullie snel weer op de atletiekbaan te ontmoeten.”

In de afgelopen twee jaren heeft McLaughlin tweemaal Femke Bol verslagen op de 400 meter horden. Voor dit kampioenschap had ze haar zinnen gezet op een overwinning en mogelijk een wereldrecord op de 400 meter zonder hindernissen, een onderdeel waarin de Nederlandse Lieke Klaver tot de elite behoort.

Komt het duel met Bol te vervallen? De blessure van McLaughlin kan ertoe leiden dat de langverwachte wedstrijd tegen Bol na het WK niet plaatsvindt. Onlangs werd bekendgemaakt dat de twee snelheidsduivels op de 400 meter horden elkaar zouden ontmoeten tijdens de Memorial Van Damme op 8 september, een Diamond League-evenement in Brussel. Gezien McLaughlin’s recente aankondiging, lijkt de kans groot dat ze deze race zal overslaan, ondanks dat ze het omschreef als een ‘klein ongemak’.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *