Femke-Bol

Femke Bol heeft zich gemakkelijk gekwalificeert voor de finale van de 400 meter horden

Femke Bol heeft zich moeiteloos weten te kwalificeren voor de finale van de 400 meter horden tijdens de wereldkampioenschappen atletiek in Boedapest.

Bol zette een tijd neer van 52,95 seconden, wat haar ver voor haar tegenstanders plaatste. De finale vindt donderdagavond plaats. Ondanks het gemis van de geblesseerde olympisch kampioene Sydney McLaughlin-Levrone, is Femke, die eerder dit jaar een Europees record liep van 51,45 seconden, de grote favoriet voor de wereldtitel. Na haar val tijdens de finale van de 4×400 meter gemengde estafette, waarbij Nederland een nagenoeg gegarandeerde gouden medaille verloor, bleek ze onaangedaan in haar volgende races.

Cathelijn Peeters haalde de finale niet, maar zal wel deelnemen aan de 4×400 meter estafette later deze week.

Wat betreft Nadine Visser, ze kwalificeerde zich met gemak voor de halve finales van de 100 meter horden na een tweede plaats in haar heat. Ondanks enige hindernissen in de aanloop naar het WK, was ze tevreden met haar prestaties maar streeft naar betere tijden in de halve finales. Ze meldde geen problemen te hebben met haar hamstrings, maar zal preventieve maatregelen nemen voor een snel herstel.

Maayke Tjin A-Lim bereikte ook de halve finales. Hoewel ze vijfde werd in haar heat, was haar tijd van 12,92 seconden snel genoeg om door te gaan. Na een indrukwekkende zomer waarin ze haar persoonlijk record brak, heeft ze zich ook gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs.