gr7-rich

Top 10 best betaalde sporters van de wereld

Cristiano Ronaldo is de best betaalde sporter ter wereld in de jaarlijkse lijst van Forbes, nadat hij in het afgelopen jaar een ongelooflijke €123,64 miljoen heeft verzameld. De vijfvoudig winnaar van de Ballon d’Or tekende in januari een contract van € 68 miljoen per jaar bij de Saoedische voetclub Al-Nassr. Hij staat bovenaan de jaarlijkse rijkenlijst van Forbes, voor zijn langdurige rivaal Lionel Messi. Kylian Mbappé van Paris Saint Germain staat op de derde plaats.

Ronaldo kende een moeilijk einde van 2022 op het veld na uit de gratie te zijn gevallen bij Manchester United, wat leidde tot een explosief onthullend interview met Piers Morgan dat zijn tweede periode bij de club abrupt beëindigde.

Maar terwijl zijn onaangename vertrek bij Old Trafford een dieptepunt was, evenals het gebrek aan interesse van top Europese teams om hem te contracteren, viel voor de 38-jarige de jackpot toen hij in januari zijn handtekening zette onder een contract van € 68 miljoen per jaar bij Al-NassrFootball Club. Een verdubbeling zijn van zijn jaarlijkse inkomsten bij Manchester United, waar Ronaldo in november vorig jaar vertrok.

Deze lucratieve overstap heeft hem teruggebracht naar de top van Forbes’ rijkenlijst van atleten, voor het eerst sinds 2017 en voor de derde keer in totaal, met een totaal inkomen van €123,64 miljoen, het hoogste bedrag ooit van een voetballer.

Naar schatting is € 41,5 miljoen van dat inkomen afkomstig van het veld – wat Forbes beschrijft als “een samenvoeging van zijn twee contracten voor dit seizoen en rekening houdend met zijn korte werkloosheid” – terwijl bijna het dubbele bedrag afkomstig is van sponsorinkomsten.

Top 10 best betaalde sportersSportBedrag in euro
1. Cristiano RonaldoVoetbal123,64 miljoen
2. Lionel MessiVoetbal118,19 miljoen
3. Kylian MbappéVoetbal109,10 miljoen
LeBron JamesBasketbal108,64 miljoen
Canelo ÁlvarezBoksen100,01 miljoen
Dustin JohnsenGolf97,28 miljoen
Phil MickelsonGolf96,37 miljoen
Stephen CurryBasketbal91,28 miljoen
Roger FedererTennis86,46 miljoen
Kevin DurantBasketbal81,01 miljoen

Het geld uit het Midden-Oosten dat naar golf en voetbal vloeit, zorgt ervoor dat sportsterren meer dan ooit verdienen – naar schatting $ 1,1 miljard in één jaar voor deze tien, waarmee ze het record van 2018 verbreken. – By Brett Knight, Forbes Staff