lucas

Mogelijk problemen voor Lucas Paquetá bij overstap naar Manchester City vanwege gokverdenking.

Mogelijk problemen voor Lucas Paquetá bij overstap naar Manchester City vanwege gokverdenking. Lucas Paquetá, beoogd versterking voor Manchester City, komt mogelijk in de problemen door een verdenking van het overtreden van gokregels in Engeland. De FA onderzoekt de middenvelder van West Ham United wegens mogelijke betrokkenheid bij spotfixing, waarbij hij opzettelijk een gele kaart zou hebben gepakt.

Na de blessure van Kevin de Bruyne zag Manchester City in Paquetá de perfecte aanvulling. Terwijl de deal bijna was beklonken, lijken recente beschuldigingen de transfer te dwarsbomen. The Daily Mail meldt dat de FA onderzoek doet naar weddenschappen geplaatst bij Braziliaanse bookmakers gerelateerd aan gele kaarten voor Paquetá tijdens West Ham-wedstrijden.

gele-kaart

Spotfixing is een vorm van matchfixing waarbij opzettelijk een handeling in een wedstrijd wordt verricht, zoals een penalty veroorzaken of een gele kaart krijgen.

Tijdens het vorige seizoen kreeg Paquetá bij West Ham en het Braziliaans nationaal team negen gele kaarten. Bij een specifieke wedstrijd tegen Aston Villa was er op Twitter al ophef over opvallend lage quoteringen voor een gele kaart van Paquetá. De voetballer kreeg in die match een kaart na een harde tackle.

Opvallend genoeg lijken de rekeningen waarmee de weddenschappen zijn geplaatst, verbonden te zijn aan Paqueta Island in Guanabara Bay, de geboorteplek van de middenvelder. Betway, de shirtsponsor van West Ham, heeft hierover alarm geslagen.

De Braziliaanse interim-coach, Fernando Diniz, heeft besloten Paquetá voorlopig niet op te roepen voor de nationale ploeg, gezien de lopende beschuldigingen. Toch speelde hij afgelopen weekend wel voor West Ham United en scoorde hij in een overwinning tegen Chelsea.

Eerder werden voetballers als Ivan Toney en Kynan Isaac al geschorst vanwege gokkwesties. Terwijl Toney alleen voor gokken werd gestraft, kreeg Isaac een forse schorsing voor spotfixing. In Nederland kwam Tom Beugelsdijk onder de loep wegens een soortgelijke beschuldiging, maar werd uiteindelijk vrijgesproken. Beugelsdijk gaf later aan dat de beschuldigingen zwaar op hem wogen.