bosz

Peter Bosz terug naar Ajax

Peter Bosz zou volgens presentator Sjoerd van Ramshorst van Studio Voetbal benaderd zijn om vanaf volgend jaar trainer van Ajax te worden. Dit nieuws is gebaseerd op berichtgeving van zijn radiocollega’s van de NOS.

Tijdens het programma zegt Van Ramshorst: “We hebben zojuist het nieuwsbericht gekregen van onze collega’s bij NOS Radio dat Peter Bosz zou zijn benaderd.” Momenteel staat John Heitinga nog voor de groep nadat hij in januari het roer overnam van de ontslagen Alfred Schreuder. Hij maakt in ieder geval het seizoen af in Amsterdam.

Verslaggever Jeroen Stekelenburg vindt het ‘logisch’ dat Ajax voor Bosz gaat. Hij vindt het niet gek dat de nieuwbakken technisch directeur eerder zei dat Heitinga zijn steun geniet, maar Stekelenburg hecht niet heel veel waarde aan die uitspraken. “Heitinga moest nog de competitie afmaken en de bekerfinale spelen, maar je moet hem wel al het vertrouwen geven. Als je zegt dat hij op poleposition staat, dan had je dat misschien iets minder hard kunnen aanzetten.”

Stekelenburg begrijpt echter niet waarom Ajax, Bosz eind januari al niet polste, toen Schreuder vertrok. “Ik weet alleen niet wat er in de tussengelegen maanden gebeurd is. Heitinga wordt hopelijk assistent. Een goede rol van hem en misschien kan hij een keer terugkeren. Maar het hoofdtrainerschap binnen een chaotische club, zoals Ajax moenteel is, komt toch veels te vroeg voor hem?”

Bosz was tijdens het seizoen 2016/17 ook al eens trainer van Ajax. Hoewel hij tweede werd in de Eredivisie en de finale van de Europa League bereikte, vertrok hij na een jaar al naar de Duitse club, Borussia Dortmund. Een conflict met het technisch hart en met de algemeen directeur van Ajax, Edwin van der Sar was hier de oorzaak van.