jurrien_timber

Jurrien Timber verlaat Ajax

Ajax-speler Jurrien Timber heeft bevestigd dat hij deze zomer de club zal verlaten, te midden van aanhoudende interesse van Manchester United en Liverpool.

De Nederlandse international leek vorig jaar al zijn voormalige manager Erik ten Hag en ex-teamgenoot Lisandro Martinez naar Old Trafford te volgen, maar werd overtuigd om nog 12 maanden te blijven.

United zal waarschijnlijk hun wederopbouwproject versnellen wanneer het transferwindow in juni opent en versterkingen in het centrum van de verdediging zullen hoog op Ten Hags verlanglijstje staan.

Clubcaptain Harry Maguire en Victor Lindelof, evenals de verbannen Phil Jones, zullen allemaal bijna zeker vertrekken en hoewel Luke Shaw indruk heeft gemaakt als een hulpmiddel in het centrum van de verdediging, vertegenwoordigt de Engelse linksback de enige topklasse alternatief voor Martinez en Raphael Varane, beiden leden ernstige blessures tegen Sevilla eerder deze maand.

Liverpool heeft ook belangstelling voor de 21-jarige, wiens partner de speculatie voedde dat hij deze zomer misschien naar Merseyside zou gaan nadat ze onlangs in de omgeving op huizenjacht werd gezien.

De Nederlandse enclave groeit bij Anfield, met Virgil van Dijk die een invloedrijke rol speelde in de beslissing van Cody Gakpo om in januari een verhuizing naar United af te wijzen en in plaats daarvan voor de Reds van Jurgen Klopp te tekenen.

Waar zijn volgende bestemming ook mag zijn, het lijkt onvermijdelijk dat Timber de komende maanden naar een elite Europese competitie zal verhuizen, nu hij zijn verplichtingen bij Ajax heeft vervuld.

Timber reageerde op vragen over een mogelijke transfer met het volgende: “Een transfer komt steeds dichterbij, zogezegd. Er is veel concrete interesse en ik heb afspraken gemaakt met Ajax.

“Vorig jaar vroeg Ajax me om nog minstens één seizoen te blijven en mijn contract te verlengen. Als clubjongen deed ik dat met liefde en na het seizoen zullen we de situatie evalueren.”

Hij voegde eraan toe: “Bij het Nederlands elftal praat ik vaak met jongens die in het buitenland voetballen. Ik wil op een dag die stap zetten. Maar wanneer dat is, zul je uiteindelijk horen en het zal in overleg met Ajax gebeuren.

“Ik ben hoe dan ook hier en ik heb geen haast. De focus ligt nu op de bekerfinale en de rest van de competitie.” Aldus Timber.