heitinga

John Heitinga geen trainer Ajax

Volgens het Algemeen Dagblad is John Heitinga niet langer op pole position bij Ajax. De twijfels over John Heitinga’s als trainer voor volgend seizoen binnen Ajax nemen toe. Met het oog op een grondige renovatie neigt de nieuw aangestelde directeur voetbalzaken, de Duitser, Sven Mislintat, naar een meer ervaren trainer. Bij gebrek aan opties in Nederland, zal de zoektocht zich richten op het buitenland.

Sven Mislintat neigt naar buitenlandse trainer

Mislintat plaatste eerder, John Heitinga nog op pole position toen hij werd aangesteld bij Ajax. Echter, de jonge trainer is nu ingehaald, zo bevestigen ingewijden. De nieuwe directeur voetbalzaken Mislintat, die zag hoe Ajax twee keer verloor van PSV, en de bekerfinale werd verloren, heeft nu geconcludeerd dat John Heitinga getalenteerd is, maar nog de nodige ervaring mist om Ajax, volgend seizoen naar succes te leiden. Mislintat ziet weinig geschikte alternatieven hiervoor in Nederland. De kans is dus groot dat Ajax volgend seizoen een buitenlandse coach krijgt.

Dit betekent dat niet alleen Heitinga, maar ook Peter Bosz, niet worden beschouwd als geschikte opties. Bosz, de voormalige trainer van Ajax werd vaak gelinkt aan de functie, ook omdat hij zes maanden geleden met Mislintat sprak bij VfB Stuttgart. Algemeen directeur Edwin van der Sar zag dat echter niet zitten en nu geeft ook Mislintat de voorkeur aan een andere trainer.

Hierdoor is de kans dat Ajax na de Deen Morten Olsen, 25 jaar geleden, weer een buitenlandse trainer krijgt. Mislintat heeft, nu Ajax naar de derde plaats in de ere-divisie is gezakt, minder sportieve en financiële middelen om een gerenommeerde coach te contracteren.

Zoektocht naar nieuwe Ajax trainer

Bij de zoektocht naar een nieuwe trainer zullen de Amsterdammers dus nadrukkelijk over de grens kijken, maar bij het hervormen van de Ajax-selectie is Mislintat op zoek naar meer begeleiding en herkenbaarheid.

Zoals Daley Blind en Dusan Tadic in het verleden de kern vormden van een nieuw team, zoekt Ajax nu ook naar een herkenbare as van ondersteunende spelers die de voetbalcultuur van Ajax. Spelersdie vertrouwt zijn met Ajax zijn ondere andere; Donny van de Beek en Hakim Ziyech zouden hierin een prominente rol kunnen spelen.

Hoewel de kans groot is dat voormalige Ajax-spelers niet haalbaar zijn. Wil Sven Mislintat wil het in ieder geval proberen, om te voorkomen dat de Ajax-selectie voornamelijk zou bestaan uit buitenlandse spelers. De Duitser is van plan om de selectie van de Amsterdammers met twee middenvelders, een extra verdediger en een centrumspits te versterken.