alex

De nieuwe algemeen directeur Ajax is Alex Kroes

Alex Kroes is aangesteld als de opvolger van Edwin van der Sar, die eind vorig seizoen vertrok. De raad van commissarissen (rvc) moet nog een geschikte datum vinden om Kroes officieel te benoemen.

Pier Eringa, de president-commissaris, is blij dat Kroes de functie wil bekleden en aan het profiel voldoet om deze rol te vervullen. Ze zijn nog bezig met het proces om een startdatum vast te stellen, maar de eerste belangrijke stappen zijn gezet. Een update zal worden gegeven zodra er meer informatie beschikbaar is.

Vorig seizoen maakte Kroes de overstap van Go Ahead Eagles naar AZ, waar hij sinds 1 december de functie van Directeur International Football Strategy bekleedde. Vanwege een non-concurrentiebeding in zijn contract bij AZ is het nog onzeker wanneer hij daadwerkelijk aan de slag kan in Amsterdam.

Hierover moeten nog afspraken worden gemaakt, wat kan betekenen dat het nog maanden tot een jaar kan duren voordat hij zijn functie in de Johan Cruijff Arena kan beginnen. In de tussentijd blijven de taken van de algemeen directeur waargenomen worden door de huidige directie, totdat de officiële benoeming plaatsvindt.

Alex Kroes zelf is verheugd en trots dat de club hem heeft benaderd voor deze functie. Zijn betrokkenheid bij Ajax begon in de jeugd, en hij is nog steeds lid van de club. Hij kijkt uit naar de nieuwe fase in Amsterdam, maar benadrukt dat hij zijn verantwoordelijkheid bij AZ zal nemen gedurende de komende tijd. Hij bedankt AZ voor de kansen en de mooie tijd die hij daar heeft gehad.

Het vertrek van Kroes naar Ajax komt als een verrassing voor AZ. Ondanks het bestaande concurrentiebeding is AZ bereid om in overleg te kijken naar een oplossing die voor alle partijen aanvaardbaar is en ook het belang van AZ dient. Gesprekken hierover zullen de komende periode plaatsvinden, en AZ zal zich onthouden van inhoudelijk commentaar zolang deze gaande zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *