Gerald-Vanenburg-Ajax

De leegloop bij Ajax gaat door: ook Vanenburg vertrekt ontevreden

Ajax zal na dit seizoen afscheid nemen van Gerald Vanenburg. De voormalig international voelt zich niet op zijn gemak bij de koers die de club vaart.

Vanenburg was de afgelopen drie seizoenen werkzaam als techniektrainer op De Toekomst, de jeugdacademie van Ajax. “Ik heb inderdaad aangegeven dat ik over een maand stop,” zei Vanenburg dinsdag in De Telegraaf.

“Er is veel veranderd in het voetbal in het algemeen en bij Ajax in het bijzonder,” legde Vanenburg uit. “Naar mijn mening moet je je goed voelen bij wat je doet. En ik voel me er niet meer prettig bij.”

Vanenburg gaf ook aan dat hij zich kon vinden in de woorden van Winston Bogarde, die maandagavond bij Rondo sprak. De voormalig assistent van Erik ten Hag haalde hard uit naar algemeen directeur Edwin van der Sar. Bogarde werd afgelopen zomer weggestuurd als assistent na de aanstelling van Alfred Schreuder als hoofdtrainer.

Vanenburg is niet de eerste die Bogarde naar de uitgang volgt. Ook huidige assistent-trainer Michael Reiziger vertrekt op eigen initiatief na dit seizoen, hoofd scouting Henk Veldmate keert terug bij zijn oude liefde FC Groningen en hoofd jeugdopleidingen Saïd Ouaali heeft eveneens besloten om het Ajax-boek te sluiten.