ajax-peter-bosz

Bosz toch trainer Ajax

Er lijkt duidelijkheid te komen over de toekomst van John Heitinga als hoofdtrainer bij Ajax. Bronnen dichtbij de interim-trainer hebben laten weten dat Heitinga definitief geen hoofdtrainer van Ajax zal zijn het volgende seizoen.

Deze week zal Ajax een officiële verklaring naar buiten brengen over hoe ze de positie van hoofdtrainer voor het komende seizoen willen invullen. Peter Bosz, die eerder hoofdtrainer van Ajax was, lijk weer een belangrijke kandidaat voor die positie:  “Nu schijnt toch Peter Bosz weer in beeld te zijn en dat Heitinga assistent wordt”, aldus Wilfred Genee maandagavond bij Veronica Offside.

Volgens Freek Jansen, de hoofdredacteur van Voetbal International is Peter Bosz de enige geschikte kandidaat voor de positie van hoofdtrainer bij Ajax. “Het negatieve sentiment is vergelijkbaar met dat van 2016. De problemen in de selectie zijn eveneens aanwezig, wat betekent dat een strenge hand van de trainer in combinatie met een aanvallende en gedurfde voetbalvisie noodzakelijk is om het geloof en vertrouwen te herstellen. Bovendien is Bosz iemand die de club en alle valkuilen in Amsterdam goed kent, waardoor hij geen aanpassingsperiode nodig heeft. In de huidige situatie zou elke andere keuze een groot risico zijn.”

Sinds Bosz werd ontslagen bij Olympique Lyon in oktober 2022, zit de 59-jarige coach werkloos thuis. Wel heeft de voormalige trainer van Vitesse en Heracles Almelo herhaaldelijk laten weten dat hij graag wederom in Amsterdam zou willen werken.


One thought on “Bosz toch trainer Ajax

Comments are closed.