arda-guler-ajax

Ajax op jacht naar handtekening Güler

De jonge talentvolle speler van Fenerbahçe, Arda Güler (18), staat volop in de aandacht van diverse Europese topclubs,waaronder Ajax. Het bestuur van Fenerbahçe is echter van plan om Arda te behouden. De gesprekken over het nieuwe contract verlopen positief. Het huidige contract bevat een clausule waarin staat dat “als Arda 1500 minuten niet speelt, hij voor 5 miljoen euro vrij kan vertrekken”. Het bestuur wil deze clausule verwijderen in het nieuwe contract.

Toch blijft Ajax volhoudend in de jacht op de handtekening van het jonge Turkse talent. Volgens Football Insider heeft een delegatie van Ajax vorige week in Dubai gesproken met vertegenwoordigers van Arda Güler. Maar Ajax is niet de enige geïnteresseerde club en er worden namen genoemd van meerdere grote clubs, waaronder Barcelona.

Klaas-Jan Huntelaar is als lid van de technische organisatie van Ajax. vorige maand ook al een tijdje in Turkije geweest en bekeek daar onder andere de 24- jarige Kerem Aktürkoglu van Galatasaray.

Dit seizoen heeft de jonge speler 28 wedstrijden gespeeld, waarbij hij 1090 minuten op het veld stond. Arda heeft in deze tijd 6 doelpunten en 4 assists op zijn naam staan. Arda’s marktwaarde is 11 miljoen euro maar volgens geruchten heeft Ajax, 25 miljoen euro over voor de Turkse middenvelder. Güler heeft nog een contract tot medio 2025 bij Fenerbahçe. Vorige week kwam het gerucht naar buiten dat de speler wel oren zou hebben in een overstap naar Amsterdam.